22 juli 2024

Science Café in teken van Top 2000

TILBURG | NIEUWS | Het Science Café in Tilburg, dat dit jaar zijn vijfjarig bestaan viert, staat deze maand in het teken van de Top 2000. Het gaat dan vooral over de maatschappelijke en psychologische betekenis van popmuziek.

Vanwege het bijzondere thema verkast het Science Café voor een keer naar een bijzonder locatie, namelijk poptempel 013. De Top 2000 op Radio2 is in dertien jaar uitgegroeid tot een ware hit waar miljoenen mensen naar luisteren. Wetenschappers proberen dat te duiden in het Science Popcafé op woensdag 21 december.  

Saxofonist Bertus Borgers met muzikanten van het Brabants Orkest tijdens een protestmanifestatie tegen de bezuinigingen op cultuur, november 2010.

Tijdens een avondvullend programma zal presentator Frank van Pamelen wetenschappers interviewen over de rol van popmuziek in onze maatschappij. Onder hen zijn Ad Vingerhoets (UvT), Tim Wildschut (Universiteit v. Southampton) en Tom ter Bogt (UU). Tijdens een avond over popmuziek mogen muzikanten natuurlijk niet ontbreken.

Muzikanten
Gé Reinders, Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap), Bertus Borgers (o.a. Herman Brood & The Wild Romance en Raymond van het Groenewoud), Nol Havens, Eefje de Visser en anderen zullen daarom muziek uit de Top 2000 ten gehore brengen. Daarnaast zal er ook een heuse PopQuiz gespeeld worden.

Deze speciale editie van het Science Café vindt plaats in samenwerking met de partner van Tilburg Debatstad.  Datum: woensdag 21 december. Tijd: 20:00 uuur (zaal open 19:00 uur). Kaartjes a €12,50 zijn verkrijgbaar via de verkooppunten van Popcentrum 013.

► Meer informatie op de site van het Science Café

♦ Volgende bijeenkomst Science Café is op 24 januari met als titel ‘Waar zijn de aliens?’

Deel dit artikel