16 april 2024

Trendwatcher Carl Rhode van Fontys ‘Lector van het jaar 2011’

TILBURG | NIEUWS | Carl Rohde is tijdens het Nationaal Hoger Onderwijs Congres uitgeroepen tot ‘Lector van het jaar 2011’. Rohde is sinds 2007 lector Trendwatching & Innovatie bij Fontys Hogescholen. Rohde kreeg de onderscheiding omdat hij als trendwatcher meewerkt aan de opzet van nieuwe opleidingen en wereldwijd met docenten en studenten onderzoek doet op het terrein van trends & innovatie.

Carl Rohde heeft de afgelopen 25 jaar een topreputatie opgebouwd als internationaal academisch trendwatcher. Naast zijn lectorschap geeft hij leiding aan het bedrijf Science of the Time, een wereldwijd netwerk van talentvolle trendwatchers en marktonderzoekers. Binnen zijn lectoraat wil hij studenten en docenten trendsensitiever en innovatiesensitiever maken. Dit zijn belangrijke competenties voor de toekomstige business professional.

Rohde kreeg deze belangrijke onderscheiding omdat hij als trendwatcher meewerkt aan de opzet van nieuwe Fontys-opleidingen zoals International Lifestyle Studies en de minor Trendwatching. ”Hij maakt de vertaalslag van zijn wereldwijde onderzoek naar innovatieve werkwijzen binnen het betrokken HBO”, aldus de jury.

Praktijkonderzoek
De verkiezing ‘Lector van het Jaar’ is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is een initiatief van de grootste landelijke studentenorganisatie, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in samenwerking met ScienceGuide. Met deze onderscheiding willen studenten lectoren stimuleren om uitzonderlijk praktijkonderzoek te doen, dat de HBO-student inspireert tot topprestaties.

Bij Fontys Hogescholen is Rohde zowel verbonden aan Fontys Academy for Creative Industries als Fontys Hogeschool Marketing Management. Carl Rohde volgt Stijn Verhagen (lector Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling, Hogeschool Utrecht) op, die zich in 2010 Lector van het Jaar mocht noemen.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel