20 mei 2024

De beursvloer als leslokaal

AMSTERDAM | NIEUWS | In een college kun je veel opsteken van economie in het algemeen en in het bijzonder de financiële wereld, maar uiteindelijk gaat er niets boven de dagelijkse werkelijkheid.

De studenten van Fontys Hogeschool Management Economie en Recht kregen vrijdag 4 november de kans een blik te werpen in de keuken van Beursplein 5, de effectenbeurs NYSE Euronext. Zij mochten daar de – wederom – volatiele beurshandel van die week afsluiten met de traditionele gongslag. Die eer viel hen te beurt omdat de studie die ze volgen, Financial Services Management (FSM), zowel in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek als in de Keuzegids HBO-voltijd 2012 is verkozen tot de beste van Nederland.

Marshallhulp
Het was student Mark Marshall die de mep op de gong mocht geven, onder meer omringd door zijn collega-studenten. Ironisch toeval dat zijn achternaam Marshall is, in een periode dat de economieën in Eurozone vechten om te overleven en er grote hoeveelheden geld in een noodfonds worden gepompt. Marshall was immers de naamgever van de het grootscheepse hulpplan dat na de Tweede Wereldoorlog West-Europa weer op de been moest helpen.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel