15 juli 2024

Welke school in Eindhoven is het meest ‘mediawijs’

EINDHOVEN | NIEUWS | Welke klas weet het meest van Eindhoven? Welke leerlingen zijn het meest ‘mediawijs’? Die twee vragen staan centraal tijdens de online multiplayer Klassenquiz op vrijdag 11 november 2011.
 
De wedstrijd is een initiatief van Schoolnet Eindhoven, dat met de quiz en later deze maand ook het Onderwijscongres onderstreept dat alle scholen in de stad nu zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Schoolnet Eindhoven wil het primair, voortgezet en speciaal onderwijs in de stad zoveel mogelijk de voordelen laten ervaren van ICT. De basis daarvoor ligt bij een snelle glasvezelverbinding. Daarom stond juist dit speerpunt de afgelopen tijd centraal vanuit de organisatie, als samenwerking tussen de onderwijsstichtingen SSOE, Salto en SKPO, de scholen uit het voortgezet onderwijs en de bibliotheek en gemeente Eindhoven.
 
Online quiz vanaf groep 5
Nu het glasvezelnetwerk voor bijna alle scholen realiteit is, viert Schoolnet Eindhoven dit allereerst met een Klassenquiz. De wedstrijd is voor scholen binnen het basis- en speciaal onderwijs in Eindhoven, die aan de quiz kunnen meedoen vanaf groep 5. Er zijn drie niveaus, waarbij de strijd zich geheel in stijl afspeelt via het digitale schoolbord, als een online multiplayer quiz. De klassen die als beste uit de bus komen, ontvangen een prijs die in het teken staat van digitaal leren.
 
Scholen die willen deelnemen aan de Klassenquiz, kunnen dit laten weten door een e-mail te sturen naar Karin Vos, die namens Schoolnet Brabant de communicatie voor Schoolnet Eindhoven verzorgt: k.vos@schoolnetbrabant.nl.  
 
Onderwijscongres
Aan de uitreiking van de prijs van de Klassenquiz wordt aandacht besteed tijdens het tweede event dat Schoolnet Eindhoven later deze maand verzorgt het Onderwijscongres ‘Glasvezel, en nu?’ op woensdag 23 november. Tijdens het event staan de mogelijkheden van de snelle breedbandverbinding centraal, waarbij Schoolnet Eindhoven schoolbestuurders, ICT-coördinatoren, intern begeleiders en docenten gratis workshops en presentaties biedt.
[Bron: Persbericht]
 
► Meer informatie over Schoolnet Eindhoven en het Onderwijscongres ‘Glasvezel, en nu?’: www.schoolneteindhoven.nl.  
 
 

Deel dit artikel