20 juni 2024

Methode Rekentuin gekoppeld aan Laat eens zien!

HELMOND | NIEUWS | Oefenweb.nl en Cédicu hebben een koppeling gerealiseerd tussen de oefenstof van Rekentuin en de instructievideo’s van Laat eens zien!

De Rekentuin is een rekenoefenprogramma waarin kinderen spelenderwijs hun rekenvaardigheden kunnen oefenen en automatiseren. De Rekentuin maakt gebruik van een innovatief adaptief systeem, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waardoor elke leerling oefenstof krijgt aangeboden op zijn of haar eigen niveau.
Door de koppeling krijgen leerlingen niet alleen oefeningen op hun eigen niveau aangeboden, maar voor elke leerling passende instructie. Tegelijkertijd kunnen de rekenprestaties van de leerlingen gevolgd worden in het leerkrachtgedeelte van de Rekentuin. Deze aanpak maakt dat opbrengstgericht werken en passend onderwijs naadloos op elkaar aansluiten.

Cédicu
Cédicu is een samenwerkingsverband tussen drie partners: KPC Groep, Cédicu Producties BV en VISOB. KPC Groep is een landelijk innovatiecentrum dat gespecialiseerd is in het verbeteren van leerprocessen. Cédicu Producties BV is een multimediastudio, waarin in alle denkbare disciplines zijn ondergebracht die nodig zijn voor realisatie en ontwikkeling van de leeromgeving Laat eens zien! . VISOB adviseert op het vlak van audiovisuele communicatie en didactiek met betrekking tot kennisoverdracht.

Oefenweb.nl
Oefenweb.nl is een spin-off bedrijf van de Universiteit van Amsterdam. Wij ontwikkelen innovatieve adaptieve oefen-volgsystemen voor het online oefenen en toetsen van vaardigheden. Ons bekendste product is de Rekentuin en binnenkort komt ook Taalzee op de markt. Daarnaast ontwikkelen wij ook producten in opdracht van derden.
[Bron: Persbericht]

> Meer informatie op de site van Cédicu

Deel dit artikel