21 juni 2024

Onderwijs en bedrijfsleven willen meer interesse in technische opleidingen

EINDHOVEN | NIEUWS | Het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Eindhoven werken samen om het tekort aan techniekstudenten op te lossen. Vanaf komend schooljaar begint de duale opleiding Middenkader Engineering op het ROC Eindhoven, meldt de site van de school.

De opleiding bestaat uit twee jaar school en twee jaar een combinatie van werken en leren. Na het behalen van een mbo-diploma kan de student doorstuderen op Fontys Hogescholen. ROC Eindhoven, Fontys Hogescholen en de bedrijven Burgers Ergon, HVL, Mansveld Projecten & Services, Strukton Worksphere en Kuijpers ondertekenden een convenant om deze duale opleiding en de vervolgstudie te stimuleren en financieren om het dreigend tekort aan goed opgeleide techniekstudenten en personeel op te lossen.

> Lees meer op de site van ROC Eindhoven

Deel dit artikel