19 juni 2024

Eckartcollege start masterclass hoogbegaafden

EINDHOVEN | NIEUWS | Een groot deel van de scholen in Nederland voert actie voor passend onderwijs. Het Eckartcollege in Eindhoven begint komend schooljaar met een ‘masterclass’ voor hoogbegaafde kinderen. Ook zij hebben passend onderwijs nodig.

Het Eckartcollege is één van de 24 begaafdheidsprofielscholen in Nederland, een school die van het ministerie van Onderwijs een aangepast programma mag aanbieden aan kinderen met een IQ van 130 of hoger. De masterclass begint in de eerste klas en wordt doorlopend uitgebreid tot alle leerjaren een masterclass hebben.

Het Eckartcollege (aangesloten bij OMO) is de enige begaafdheidsprofielschool in de regio en trekt dus ook veel kinderen van buiten Eindhoven aan. Rector J. Wiertz en adjunct-directeur vwo H. Meeuwesen zeggen in het Eindhovens Dagblad dat ze nu ongeveer elf leerlingen per jaar aannemen, maar dat moeten er 25 worden om de masterclass vol te krijgen.

Nu mogen hoogbegaafde werken aan speciale projecten en daarvoor vier reguliere lessen per week overslaan. Met de masterclass probeert het Eckartcollege deze aanpak te verbeteren.
In Brabant zijn nog twee profielscholen, het Gertrudiscollege in Roosendaal en het Theresialyceum in Tilburg.

> Hier informatie over de begaafdheidprofielscholen

Deel dit artikel