1 maart 2024

ROC West-Brabant doet mee aan vrijwilligersactie

BREDA | NIEUWS | ROC West-Brabant zal op 16 maart met ruim 200 mensen, medewerkers, leerlingen en studenten meedoen aan de vrijwilligersactie NL DOET.

Bij Woon/zorglocatie Vuchterhage gaan leerlingen van Van Cooth en de Praktijkschool er met ouderen op uit. Bij Visio De Blauwe Kamer wordt de 50 cliënten een activiteitendag aangeboden. Behalve de Praktijkschoolleerlingen en medewerkers vanuit de ondersteunende diensten van het ROC , werken hier studenten van Prinsentuin College en Cingel College aan mee.

Naast deze projecten vinden er in Breda nog meer activiteiten plaats. Zo wordt er bij theaterwerkplaats Tiuri geklust, wordt de buitenruimte van de Nautenhof, woon/zorglocatie Lale en van bewoners van de seniorenwoningen van het Rietveldhuis opgeknapt. Leerlingen van de Mytylschool en jongeren van MOVE krijgen eveneens een activiteitendag aangeboden.

Initiatiefneemster Brigitte Senden bedacht de actie vanuit haar verantwoordelijkheid voor maatschappelijke stages binnen ROC West-Brabant. ‘Los van de maatschappelijke betekenis, leek het me zinvol om ook medewerkers van de ondersteunende diensten in contact te brengen met leerlingen en studenten, en vmbo-leerlingen te laten werken onder begeleiding van mbo’ers. Verder is NL DOET natuurlijk een prachtige actie om maatschappelijke stages aan te verbinden. Het is fijn om te merken dat mijn idee met enthousiasme is ontvangen.’
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel