16 april 2024

Eerste twee studenten UvT ronden honorsprogramma af

TILBURG | NIEUWS | Twee studenten van de Universiteit van Tilburg hebben als eersten het honorsprogramma Outreaching succesvol afgrond. Dit traject is bedoeld als stimulans voor studenten om te excelleren.

Rector magnificus Philip Eijlander heeft op maandag 2 juli aan Rachelle Elshout, studente International Business Administration en Iris de Groot, studente Liberal Arts & Sciences een certificaat uitgereikt Het tweejarig programma is mede gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs via het Sirius Programma dat hogescholen en universiteiten in staat stelt de beste studenten uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.

Met het Outreaching programma kunnen de bachelorstudenten door masterclasses, (inter)nationale stages en projecten met bijzondere hoogleraren in bedrijven en organisaties internationale ervaring opdoen. Ze leren wetenschappelijke kennis direct toe te passen op sociale thema’s en zich voor te bereiden op maatschappelijke invloed. Ze krijgen er dertig extra studiepunten voor, die ze in twee jaar moeten behalen naast hun bachelorstudie en worden uitgedaagd leiderschapstalenten te ontwikkelen. Het programma krijgt onder meer steun van Philips, de provincie Noord Brabant, en de Rekenkamer.

Binnenkort krijgen nog 38 studenten een certificaat. Van de vijftig deelnemers zijn er tien voortijdig afgehaakt. Het honorsprogramma wordt door de studenten omschreven als ‘pittig en leerzaam’
[Bron: persbericht]
 
    

Deel dit artikel