27 mei 2024

Goirlese scholier bewijst op Olympiade in Argentinië wiskundetalent

GOIRLE | NIEUWS | Jeroen Huijben (16) uit Goirle heeft op de Wereld Olympiade in Argentinië zijn talent in de wiskunde bewezen. Hij sleepte daar een gouden medaille in de wacht.

De vwo-leerling van het Theresialyceum in Tilburg liet vorig jaar tijdens de Wereld Olympiade in Amsterdam al zien dat hij een topper is in de wiskunde. Hij behaalde toen, 15 jaar oud, een bronzen medaille. In Argentinië deed Jeroen Huijben met vijf andere scholieren mee aan de strijd. Ook Jetze Zoethout uit Leeuwarden sleepte een gouden medaille in de wacht.

De prestaties van de Nederlanders tijdens deze eindstrijd zijn bijzonder. Slechts twee keer eerder slaagden Nederlandse scholieren erin tijdens een Wereld Olympiade het hoogste podium te bereiken. Bij de landenteams – een officieus onderdeel – ging Zuid-Korea met de eer strijken, gevolgd door China en de Verenigde Staten.

► Lees meer op de site van de Wiskunde Olympiade

Scholenprijs Wiskunde Olympiade voor Theresialyceum

Deel dit artikel