17 april 2024

Helmond krijgt een innovatief onderwijscentrum

HELMOND | NIEUWS | Drie onderwijsorganisaties hebben de handen ineen geslagen om in Helmond een centrum op te richten voor onderwijsinnovatie. De naam van het centrum is al bekend: Meet2Create (M2C). Het is een locatie waar ontmoeten, creëren en leren centraal staan.

Het initiatief gaat uit van pabo De Kempel, schoolbestuur PlatOO en onderwijsadviesbureau Onderwijs Maak Je Samen (OMJS). Het nieuwe centrum krijgt onderdak in een karakteristiek kloostergebouw van de hogeschool, dat geheel gerenoveerd wordt. Sinds De Kempel in 2004 een nieuw gebouw betrok staat dit historische pand grotendeels leeg.

In de voormalige kapel wordt een leer- en ontmoetingsruimte geschapen. Het M2C-concept biedt studenten, leraren, schoolleiders en andere geïnteresseerden in de regio, mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te inspireren en samen te creëren. Het centrum biedt tevens een gevarieerd programma. Te denken valt aan open-space ontmoetingen, lezingen van toonaangevende sprekers van binnen en buiten het onderwijs, onderwijscafés en presentaties. Naar verwachting zal het nieuwe onderwijscentrum M2C in september 2014 officieel worden geopend.

V.l.n.r. Annemie Martens (bestuurder PlatOO), Teake van den Akker (collegevoorzitter De Kempel) en Job Christians (directeur OMJS).

De initiatiefnemers
Hogeschool De Kempel verzorgt de opleiding tot leerkracht basisonderwijs voor ruim 800 studenten. Naast haar initiële opleidingactiviteiten heeft de Kempel een kenniscentrum voor nascholing en een eigen onderzoekscentrum. In augustus start de Kempel een academische pabo, in samenwerking met de Open Universiteit.

Stichting PlatOO is het bestuur voor openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs van 14 scholen in de regio Zuidoost Brabant.

Onderwijs Maak je Samen is een landelijk opererend onderwijsadviesbureau. Het ondersteunt en adviseert directies en leraren binnen het primair en voortgezet onderwijs.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel