24 juni 2024

Onderzoek: Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University

TILBURG | NIEUWS | Internationale studenten zijn uitermate tevreden over Tilburg University. Dit blijkt uit onderzoek van StudyPortals onder meer dan 17.000 internationale studenten in heel Europa. Het rapportcijfer voor Tilburg University ligt tussen 9 en 9,5. Excellent, vindt StudyPortals, en dat levert Tilburg een zilveren onderscheiding op.

Rector Magnificus Philip Eijlander reageert in een persverklaring verheugd op het goede resultaat: “Dat ondersteunt onze internationale ambities. Momenteel bieden we vier bachelor- en meer dan dertig masterprogramma’s in het Engels  aan en komt al 9% van onze studenten uit het buitenland. We willen meer buitenlandse studenten werven en meer Nederlandse studenten motiveren om ook internationale ervaring op te doen.”  

Rijksuniversiteit Groningen krijgt de beste beoordeling in het onderzoek van StudyPortals, op de voet gevolgd door Tilburg University en de Vrije Universiteit Amsterdam. De precieze scores per instelling maken de onderzoekers niet bekend. Ze willen nadrukkelijk geen ranglijst maken, maar een teken van waardering geven.

Hoog niveau
Internationale studenten zijn erg te spreken over hun studie-ervaring in Nederland: ze geven Nederland een 8,8. Daarmee scoort Nederland beter dan Spanje, Italië en Frankrijk, maar net iets lager dan Duitsland en Zweden. Met 1.204 Engelstalige masteropleidingen is Nederland na het Verenigd Koninkrijk en Ierland de grootste aanbieder van Engelstalig onderwijs in Europa. Daarnaast onderscheidt Nederland zich vanwege een hoog academisch niveau, hoewel sommige studenten het niveau te hoog vinden.

Studenten prijzen de  kwaliteit en benaderbaarheid van docenten en professoren aan Nederlandse universiteiten. Wel moeten ze vaak wennen aan de interactieve onderwijsmethodes en groepsopdrachten. De waardering voor Nederlandse universiteiten zou nog hoger uitvallen als het levensonderhoud niet zo duur zou zijn. Gelukkig is onlangs uit onderzoek van Kamernet gebleken dat de gemiddelde kamerhuur in Tilburg het laagste is van Nederland.  
[Bron: persbericht universiteit]

 

Deel dit artikel