19 mei 2024

Seks op de open dag?

Beroep: onderwijs | Aflevering 6.13

COLUMN | Onze geliefde minister Jet Bussemaker schold ons (= de ROC’s) afgelopen week de huid vol, maar evengoed had ik hoge verwachtingen van het bezoekersaantal op onze Open Dag, want wat gebeurde vorige week óók? Ha, u weet dat niet maar ik ga het vertellen: Facebook zette onze online open dag-campagne stop omdat we daarmee seks zouden promoten.

Wow! Toen we die email binnenkregen was het even stil op de afdeling marketing en communicatie van ROC Tilburg. Seks promoten? We keken allemaal gauw wat voor foto’s we dan wel niet hadden ingestuurd naar Facebook, waardoor mensen aan seks moesten denken, maar dat viel dus tegen (ja, of mee). Allemaal keurige, inspirerende foto’s van onze keurige, inspirerende studenten en geen onvertogen pose zat ertussen, dus wtf….

Ach, het zal wel gewoon ongein geweest zijn. Van één van onze studenten of van iemand anders of wat dan ook. Je kunt immers bij advertenties op Facebook klikken dat je er niet van gediend bent en dan aankruisen waarom niet. Tja, en Facebook zet zo’n gebrandmerkte advertentie meteen en zonder verder overleg offline. En probeer daar dan maar eens iets aan te doen, zo gemakkelijk krijg je Facebook niet aan de telefoon.

Heeft dat geintje ons dus geld gekost? Nee, dat niet, want je betaalt Facebook per geziene advertentie en ja, als zij hem offline zetten wordt hij niet meer gezien dus kost het ook geen pegels. En liep het op de Open Dag storm met allerlei likkebaardende en handenwrijvende seksmaniakken? Nee, ook dat niet, onze gebouwen waren gewoon goed gevuld met keurige ouders en hun pubers, op zoek naar een passende vervolgopleiding. Veel jongens bij techniek, veel meisjes bij de kappers – zoveel verandert er niet in de wereld.

En wat Bussemaker voorstelde, een mbo-college voor techniek? Nou, groter verdriet kun je onze techniekjongens niet doen. Toen wij in ons gebouw op Stappegoor jaren geleden de techniekopleidingen aanvulden met opleidingen kappers en mode en sport en bewegen en wat dies meer zij, konden onze techneuten hun geluk niet op. Bij het bevragen van de studenten over hun tevredenheid op school, kregen we de volgende antwoorden.

Vraag: Is er volgens jullie op school veel veranderd, vergeleken met vorig jaar?
Antwoord (van de metselaars): Ja! Veel leuker nu, met die kapsters erbij.
Vraag: Wat kan volgens jullie nóg beter, op school?
Antwoord: Nog meer kapsters!

Jet moet niet zeuren!  

Deel dit artikel