26 mei 2024

ROC Tilburg wint opnieuw landelijk mbo Debattoernooi

TILBURG | NIEUWS | ROC Tilburg (Juridische opleiding) is opnieuw als eerste geëindigd in het landelijk mbo Debattoernooi. Het is de zevende keer dat ROC Tilburg als winnaar uit de strijd naar voren komt.

Student Sjoerd van ROC Rijn IJssel was individueel de beste debater. Het Arnhemse ROC Rijn IJssel eindigde als tweede. De stelling in het finaledebat ging over belastingvoordelen voor buitenlandse bedrijven. Het was de 11e keer dat het landelijk debatkampioenschap voor studenten in het mbo plaatsvond.

Het winnende team van ROC Tilburg

Voorzitter Roderik van Grieken van het Nederlandse Debat Instituut over het belang van debaterren: ‘’Door te debatteren ontwikkelen jongeren vaardigheden die essentieel zijn tijdens hun studie en later op professioneel vlak. Zelfvertrouwen, presenteren, mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid zijn kwaliteiten waar ze hun hele leven lang profijt van hebben.’’

Het landelijke mbo Debattoernooi wordt al elf jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van Fonds21, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Fonds 1818. Het ROC Mondriaan Den Haag was voor het 3e jaar op rij gastheer.

[Bron: persbericht]

 

 

Deel dit artikel