19 juni 2024

Prijzen voor examenwerkstukken OMO

De winnaars in de categorie vmbo t/mavo gt.

TILBURG | NIEUWS | Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni zijn de jaarlijkse prijzen toegekend voor de werkstukken die leerlingen van OMO-scholen hebben gemaakt in het kader van hun examen.

In de categorie vmbo t/gt ging de eerste prijs (1200 euro) naar Merel van der Heijdt, Fleur Watzeels en Ronald Gijsen, leerlingen van Munnikenheide College uit Etten Leur. Zij mochten de prijs in ontvangst nemen voor hun werkstuk ‘Cyberpesten’. De jury complimenteerde de leerlingen met de actualiteit van het onderwerp en de weldoordachte oplossingen.

De tweede plaatsen (prijs 600 euro) waren dit jaar voor leerlingen van het Fioretti College in Veghel en het Varendonck College in Asten. Wouter van Empel (Fioretti College) schreef over de geschiedenis van de grafische vormgeving. Veerle Rutten van het Varendonck College nam vrijheid van meningsuiting in de journalistiek onder de loep.

Havo
In de categorie profielwerkstuk havo ging de prijs (1200 euro) naar Rick van Drunen en Tom van Kasteren van Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. De leerlingen schreven hun werkstuk over de ‘Technische automatisering van een winkelwagentje’ en complementeerde dit met een werkend prototype.

De tweede plaats (prijs 600 euro) in de categorie havo was dit jaar voor Bart Artz, Kevin Nguyen en Friso de Jong van het Sondervickcollege in Veldhoven en voor Marieke Nielen van De Nieuwste School in Tilburg. Bart, Kevin en Friso onderzochten de invloed van bandenkeuze bij veldrijden. Een niet alledaags onderwerp. Marieke deed onderzoek naar de kunst van de column wat resulteerde in een creatief eindproduct.

 VWO
Estelle Jilisen van Zwijsen College Veghel is winnaar van de profielwerkstukprijs 2017 in de categorie vwo. Ze kreeg de prijs voor haar werkstuk met de titel: ‘Van Salafist tot Syriëganger’ waarin ze op diepgaande wijze onderzoek heeft gedaan naar de invloed van de media op de beeldvorming omtrent moslim-radicalisering.

De tweede prijs in de categorie vwo was voor Sophie van de Loo van Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Sophie heeft een literatuurstudie van hoog niveau geleverd, lessen ontwikkeld en de leeropbrengst geanalyseerd.

Ook Joran Klink van het Mill-Hillcollege in Goirle behaalde een tweede plaats. Joran deed onderzoek naar geurstoffen bij Paphiopedilum. Een zeer bijzonder werkstuk dat de nieuwsgierigheid prikkelt.

[Bron: persbericht]

 

De winnaars in de categorie havo en vwo.

 

 

 

Deel dit artikel