20 juni 2024

Anouke Bakx bijzonder hoogleraar Begaafdheid aan Radboud Universiteit

Anouke Bakx (archieffoto)

EINDHOVEN | NIEUWS | Dr. Anouke Bakx is benoemd tot bijzonder hoogleraar Begaafdheid aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Ze zal dit hoogleraarschap vervullen voor een dag per week. De overige dagen werkt zij als lector Leren & Innoveren aan de Fontys Hogeschool Kind en Educatie.

Anouke Bakx (1971, Utrecht) is onderwijspsycholoog. Oorspronkelijk startte zij haar loopbaan in 1994 als leerkracht op een Jenaplan basisschool, later gecombineerd met een baan aan Tilburg University.

Vanaf 1998 werkt zij in verschillende functies bij Fontys Hogescholen, sinds 2009 als lector Leren & Innoveren binnen de Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Van 2009 – 2013 combineerde ze dit met een functie als senior-onderzoeker aan de Eindhoven School of Education van de TU Eindhoven.

Bakx richt zich op het werken met begaafde leerlingen, specifiek met betrekking tot kwaliteitsontwikkeling van leerkrachten in het basisonderwijs. Zij is een van de twee coördinatoren van de onderwijsonderzoekswerkplaats POINT (passend onderwijs voor ieder nieuw talent). In deze pilot-werkplaats  – geïnitieerd door het ministerie van OCW – werken scholen, universiteiten en pabo’s samen aan praktijkgericht onderzoek naar begaafdheid.

[Bron: persbericht]

Nieuwe lector Fontys: Persoonlijkheid van de leerkracht belangrijk voor leerlingen [2010]

Deel dit artikel