23 mei 2024

Zij namen afscheid van het onderwijs

TILBURG | Marianne Backx heeft aan het eind van het vorig schooljaar afscheid genomen als groepsleerkracht van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg. Ze begon haar carriere op deze school veertig jaar geleden toen die nog de Gabrielschool heette.

OOSTEIND | Han van Marrewijk – Jespers heeft in juli na een loopbaan van 41 jaar in het basisonderwijs afscheid genomen van de Sint-Janschool in Oosteind. Haar eerste aanstelling was aan de Heilig Hartschool in Dongen.

DE MIERDEN | Jan Fransen (62) heeft voor de zomervakantie afscheid genomen van het basisonderwijs in de Mierden. Een groot deel van zijn carriere was Fransen directeur van de lagere school en vanaf 1985 de basisschool Clemens in Hulsel. Later kreeg hij ook basisschool Akkerwinde in Hooge Mierde onder zijn hoede.

EINDHOVEN | Kees Tetteroo (65) heeft in april afscheid genomen als voorzitter van het college van bestuur van ROC Eindhoven. Hij stond zeven jaar aan het roer van deze mbo-school. Eerder was hij onder andere gemeentesecretaris in deze stad. Tetteroo heeft een actieve rol gespeeld in Brainport Eindhoven. Hij is opgevolgd door Antoine Wintels, die onder meer directeur Retail Zuid van de SNS Bank is geweest. Frida Hengeveld, die lid was van het college van bestuur van ROC Eindhoven, is benoemd tot directievoorzitter van AOC De Groene Welle in Zwolle.

TILBURG |  Frank Verberne (62) heeft in juli als leerkracht afscheid genomen van basisschool Cleijn Hasselt in Tilburg. Hij werkte voordien twaalf jaar op de school van het woonwagenkamp aan de Pater Geurtjensweg, als leerkracht en later als directeur. Deze school werd in 1984 gesloten. 

BEEK EN DONK | Tini van Brussel heeft in juli na veertig jaar afscheid genomen als leerkracht van katholieke basisschool De Raagten in Beek en Donk. Deze school werkt overigens aan een nieuwbouwplan en zal verder gaan als brede school.

NUENEN | Wil van den Broek (60) heeft in juli  na 33 jaar afscheid genomen van de Inspecteur J. Crijnsschool in Nuenen. Hij begin zijn loopbaan in het onderwijs aan een lagere school in Beverwijk. Zijn opleiding volgde hij aan de kweekschool Gerardus Majella in Dongen.

ROOSENDAAL |  Jacqueline Assmann heeft voor de zomervakantie als leerkracht afscheid genomen van basisschool De Linde in Roosendaal. Ze was ruim dertig jaar aan deze school verbonden, als leerkracht en als remedial teacher. Ook werd afscheid genomenm van concierge Dekkaki, die tien jaar op de school werkzaam was.

ZEGGE | Basisschool Mariadonk in Zegge heeft in juli afscheid genomen van leerkracht Mientje Goossens-Vermunt (65). Ze heeft veertig jaar voor de klas gestaan, hoofdzakelijk in Zegge. Ze was ook adjunct-directeur en itern begeleidster.

WOENSDRECHT | Ad Suijkerbuijk heeft als leerkracht afscheid genomen van basisschool De Poorte in Woensdrecht. Hij was meer dan veertig jaar werkzaam in het onderwijs. Leerkracht Marijke Bartelen vertrekt in het najaar, na een loopbaan van 25 jaar. 

Deel dit artikel