15 juli 2024

Scholenprijs Wiskunde Olympiade voor Theresialyceum

TILBURG | NIEUWS | Op vrijdag 9 maart zal prof. Dr. Frits Beukers, voorzitter van de Stichting Nederlandse Wiskunde Olympiade, de Nederlandse scholenprijs uitreiken aan het Theresialyceum in Tilburg.

Steeds meer scholen en leerlingen doen mee aan de Nederlandse Wiskunde Olympiade, aan de 51e editie van dit jaar namen maar liefst 5574 leerlingen van 270 deelnemende scholen deel. Deze wiskundecompetitie is bedoeld voor havo- en vwo-scholieren die zich graag laten uitdagen door niet-alledaagse en pittige wiskundige problemen.

De scholenprijs gaat naar het schoolteam met de hoogste somscore van de beste vijf leerlingen en is gewonnen door het Theresialyceum. Het is de eerste keer dat de school deze prestigieuze prijs behaald. Het maximale aantal te behalen punten is 180; het Theresia Lyceum behaalde er 171.

Individuele prestaties
Vorig jaar was het Theresialyceum al derde geworden en onder begeleiding van wiskundedocent Theo van den Borne is er met een team van 20 leerlingen stevig geoefend. En met succes: niet alleen is de scholenprijs in de wacht gesleept er zijn ook nog eens 7 leerlingen uitgenodigd voor de tweede, individuele ronde op vrijdag 23 maart.

Dat zijn uit klas drie Jay van Erve, Joris Gerlagh en Max van Riel, uit 4 VWO Peter Gerlagh en Bas Verseveldt en uit 5 VWO Teun Huijben en Jeroen Huijben. Wellicht volgen er later in het jaar nog persoonlijke successen. Vrijdag 9 maart zijn er in ieder geval de eerste feestelijkheden met de Grote Wiskundequiz door prof. Beukers en daarna de officiële prijsuitreiking.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel