5 maart 2024

Universiteit in Eindhoven roept hulp scholen in

EINDHOVEN | NIEUWS | De Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) voert permanent campagne om meer vrouwelijke studenten binnen te halen.

De opleiding Electrical Engineering zoekt nu de hulp van de middelbare scholen in Brabant. De opleiding wil dat doen door een samenwerkingsverband te starten met de scholen. Dit houdt in dat twee docenten twee uur in de week worden vrijgesteld zodat ze op de TU/e met andere docenten kunnen overleggen. Tijdens die bijeenkomsten en wordt er gebrainstormd over de vraag hoe het onderwijs zodanig te verbeteren is dat het voor leerlingen relevanter wordt om een bèta-technische opleiding te kiezen. De TU/e stelt middelen beschikbaar voor een projectleider en het inhuren van expertise om het samenwerkingsverband verder te helpen.

Voor meer informatie stuur een mail naar hoofdbureau@nvon.nl

Girlsday op 26 april 2012
De jaarlijkse girlsday, bedoeld om meisjes op de middelbare school te enthousiasmeren voor een bèta-technische studie, vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april. Het programma bestaat onder meer uit excursies naar bedrijven en instellingen.

> Meer informatie op www.girlsday.nl
> Meer achterinformatie over vrouwen en bètatechniek is te vinden op de site van VHTO. Over rolmodellen van vrouwen en techniek geeft de website www.spiegelbeeld.net meer informatie.

Deel dit artikel