23 mei 2024

Accountancystudies Avans onder de loep

BREDA | NIEUWS | De Inspectie van het Onderwijs bekijkt of er een probleem is bij Avans Hogeschool omdat de afsluiting van de accountancystudies op de locaties in Breda en Den Bosch niet helemaal gelijk is.

De school heeft de kwestie zelf bij de inspectie gemeld. Het gaat volgens Punt.nl, de nieuwssite van Avans, om het volgende.  “De opleiding Accountancy leidt tot het hbo-bachelordiploma Accountancy, maar biedt tevens de mogelijkheid door te studeren in de vervolgopleiding voor geregistreerd accountant. Op grond van een in het vierde jaar af te leggen Overall toets (OAT) kunnen studenten Accountancy de mogelijkheid krijgen van vrijstellingen voor deze vervolgopleiding. Dit is landelijk vastgelegd.”

Tot dit jaar was de keuze op de locaties Den Bosch facultatief, in Breda bestond al langer een verplichting. Een klein deel van de studenten in Den Bosch heeft afgelopen jaren ervan afgezien om de toets af te leggen, dat staat ook vermeld op hun diploma.

Geen twijfel
In een persverklaring geeft het college van bestuur aan dat op basis van de regelgeving niet vaststaat dat de toets verplicht moet worden gesteld. Een onafhankelijk juridisch bureau heeft dat op verzoek van Avans uitgezocht.  Het college van bestuur vindt dat er geen enkele twijfel mag bestaan over de waarde van een diploma en heeft daarom de kwestie aangekaart bij de inspectie. Op basis van de reactie van de inspectie zullen eventueel vervolgstappen worden ondernomen.  

> Lees meer over deze kwestie bij Punt.nl

Deel dit artikel