20 juni 2024

Hbo-markt in Roosendaal voorziet in behoefte

ROOSENDAAL | NIEUWS | Op donderdag 12 april vond op het Zoomvliet College in Roosendaal een hbo-informatiemarkt plaats. Alle hbo-instellingen uit de wijde regio, waaronder Avans, Fontys, InHolland en Hogeschool Zeeland waren vertegenwoordigd met een stand die voor een groot deel werd bemenst door hbo-studenten.

Tweede- en derdejaars mbo-studenten Economie, ICT, Mediavormgever en Handel van het Zoomvliet College werden in de gelegenheid gesteld om groepsgewijs de markt te bezoeken. Maar ook 35 havo 4-leerlingen van het Norbertus College en een kleine negentig van het Gertrudis College uit Roosendaal kwamen met de klas naar deze markt.

Grote keuze
Doel van de hbo-markt was om mbo’ers en havisten kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die het hbo te bieden heeft. Vaak weten de leerlingen nog niet wat ze willen gaan doen na het behalen van hun diploma. De hbo-markt geeft hen een mooie gelegenheid om zich te oriënteren en informatie te vergaren. Op deze manier komen ze ook in aanraking met opleidingen waar ze wellicht nog niet van hadden gehoord en die hun interesse kan wekken.

Onbekend maak onbemind
Decaan Jac van Ginderen van het Zoomvliet College: “Het oude gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ is hier absoluut van toepassing. De leerlingen die deze markt bezoeken hebben nog minimaal een jaar voordat ze een definitieve keuze moeten maken voor een vervolgopleiding. Deze markt geeft hen de kans om kennis te maken met een breed scala aan mogelijkheden. Het is onderdeel van het proces van kiezen waar deze leerlingen en hun ouders mee te maken hebben.”
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel