19 mei 2024

Project laat scholen kunst en techniek verbinden

DEN BOSCH | NIEUWS | Wat hebben kunst en techniek met elkaar te maken? Heel veel, zo laat het project ‘Kunststructeur’  in Den Bosch zien.

Leerlingen van basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen dat zelf ervaren. In het najaar gaat een nieuwe ronde in van het project in nauwe samenwerking tussen Stedelijk Museum en TechXperience!  Er is nog plaats voor enkele scholen om mee te doen.

Deze keer is de opdracht aan de deelnemers om ‘transformeters’ te bouwen. Plaats van handeling is een oude leegstaande hal aan de rand van Den Bosch. Het programma start op 13 september en loopt tot en met 24 november.

Kunstructeur is een jaarlijks kunst- en techniekproject voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs groep 1 t/m 8 en voortgezet onderwijs klas 1 en 2. In dit vakoverstijgende project doorlopen de leerlingen en leerkrachten verschillende fasen van het ontwerp- en maakproces.

Workshops
Leerlingen werken in groepjes aan hun eigen transformeter. Afhankelijk van de leeftijd is dit een workshop op school of een workshop op locatie. De workshops worden gegeven door kunstenaars, museumdocenten en techxperts.

Het project wordt afgesloten met presentaties op school, waarbij de school door een jury bezocht wordt. Met de meest bijzondere transformeter wordt een tentoonstelling op locatie gemaakt. Elke deelnemende school krijgt een coach die meedenkt hoe het project het best is in te passen binnen de onderwijspraktijk.

> Voor meer informatie zie site Stedelijk Museum  Voor vragen en aanmeldingen kan men contact opnemen met Thea Sterken 073-62 73 699 of t.sterken@sm-s.nl

 

Deel dit artikel