17 april 2024

‘Dag van de Duitse taal’ krijgt vervolg in 2013

DEN HAAG | NIEUWS | De ‘Dag van de Duitse taal’ krijgt in 2013 een vervolg. De eerste editie was dit jaar zo’n succes dat besloten is op herhaling te gaan.

Scholen, bedrijven en particulieren worden aangemoedigd om op donderdag 18 april 2013 activiteiten op touw te zetten. Tijdens de eerste actie in april j.l. kwamen meer dan honderd scholen in actie om het Duits onder de aandacht te brengen.

Zo werden er duizenden ballonnen opgelaten waarop Nederlandse scholieren hun favoriete Duitse woorden, zoals erdbeerkuchen, knutschen en fingerspitzengefühl, hadden geschreven. Radiozenders draaiden Duitse muziek, de universiteiten van Groningen, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam besteedden aandacht aan Duitse literatuur en op Twitter was de Dag van de Duitse taal ‘trending topic’.

Onderwijs
De Actiegroep Duits, waarin het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), het Goethe-Institut en de Duitse Ambassade samenwerken, wil vooral het belang van het Duits voor de Nederlandse economie en maatschappij benadrukken.

Parallel aan de campagne ‘Mach mit!’ (‘Doe mee!’) heeft de groep actiepunten opgesteld om de kwaliteit van het Duits-onderwijs te verbeteren en de taal aantrekkelijker te maken voor jonge leraren en scholieren. In de aanloop naar de tweede Dag van de Duitse taal zal de Actiegroep Duits dan ook weer regelmatig van zich laten horen.

[Bron: persbericht]

► Klik hier voor meer informatie over de Dag van de Duitse taal 2013

Deel dit artikel