27 mei 2024

Aftrap Nationale Onderwijsweek in Onderwijsstad Breda

BREDA | NIEUWS | De 10e Nationale Onderwijsweek gaat op maandag 1 oktober van start in Breda.  Breda is de eerste gemeente in Nederland die uitverkoren is tot Onderwijsstad van het Jaar.

In de vorige edities van de Nationale Onderwijsweek  verleenden wisselend steden, maar vooral instellingen en scholen, gastvrijheid. Zo gaven de Onderwijsweken een beeld van de Veilige school samen met de ANWB op het hoofdkantoor in Den Haag en van de Ondernemende school, te gast bij VNO/NCW, van de Brede school op een prachtige brede school in Utrecht. In veel gevallen dreef het thema de Onderwijsweek naar bepaalde scholen en locaties.

Met de verkiezing van Onderwijsstad van het Jaar is aan die willekeurige tocht door onderwijs Nederland een einde gemaakt. Met de keuze voor een Onderwijsstad van het Jaar is gekozen voor het onderwijs in een stad in Nederland die op het  terrein van het onderwijs zijn sporen verdiend heeft.

Veel activiteiten in de 10e Nationale Onderwijsweek vinden plaats in Breda. De opening vindt plaats
in St. Joost, de kunstacademie van Avans Hogeschool, en het nationale onderwijsdebat en de uitreiking van de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek vinden plaats in het gebouw van Hogeschool NHTV. Breda verleent niet alleen gastvrijheid aan activiteiten van de Onderwijsweek, maar laat gedurende het onderwijsjaar zien waar het onderwijs in Breda in uitblinkt.

[Bron: Persbericht]

> Klik hier voor meer informatie over de Nationale Onderwijsweek

> Lees ook Breda Onderwijsstad van start met thema ‘Taal doet ‘t’!’

> Lees ook Opnieuw twee genomineerden uit Brabant voor titel Leraar van het Jaar

Deel dit artikel