17 april 2024

Dr. Edith Hooge bijzonder hoogleraar Onderwijsbestuur aan UvT

TILBURG | NIEUWS | Dr. Edith Hooge is benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijsbestuur aan de Universiteit van Tilburg. Zij is sinds 2010 lid van de Programmaraad voor het Onderwijsonderzoek, een onderdeel van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).

De leerstoel is ondergebracht bij TiasNimbas business school van de UvT.  Edith Hooge gaat onderzoek doen naar de invloed van de beleids- en bestuurscontext van onderwijsorganisaties op onderwijskwaliteit. Zij werkt daarnaast als senior adviseur bij BMC advies. De afgelopen jaren heeft zij veel onderzoek gedaan naar goed bestuur, (horizontale) verantwoording, intern toezicht en maatschappelijk ondernemerschap.

Edith Hooge was sinds oktober 2007 als lector ‘School en omgeving in de grote stad’ werkzaam aan de Hogeschool van Amsterdam en daarvoor als lector op het terrein van ‘goed bestuur’ bij non-profitorganisaties en in het midden- en kleinbedrijf bij Avans Hogeschool in Breda. In 1998 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp deregulering en autonomievergroting in het basisonderwijs. Zij werkte tot 2005 als senior onderzoeker bij het Max Goote Kenniscentrum van de Universiteit van Amsterdam

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel