26 mei 2024

Van Bijsterveldt naar symposium Fontys over ouderbetrokkenheid

TILBURG | NIEUWS | Ouders moeten meer betrokken worden bij school of kinderopvang en bij de ontwikkeling van hun kind, vindt de overheid. Het kind heeft daar baat bij. Met een symposium wil Fontys professionals én ouders handvatten geven voor het versterken van die band.

Demissionair minister van Onderwijs Van Bijsterveldt (CDA) zal op het symposium aanwezig zijn om toe te lichten hoe zij tegen dit onderwerp aankijkt. De minister heeft in november vorig in een brief aan de Tweede Kamer uiteen gezet waarom het van belang is dat er hechte partnerschappen zijn tussen school/opvang en ouders. Ze gaat daarin ook op het dilemma voor werkende ouders die vaak moeten schipperen met hun tijd.

‘Succes! Met ouders: symposium over ouderbetrokkenheid’ gaat onder meer in op de inbreng van de ouders. Dat scholen daarop mogen rekenen is vanzelfsprekend, maar waar liggen de grenzen? En hoe verhouden de taken van ouders en professionals zich tot elkaar? Vragen die tijdens een debat aan de orde komen en waar ook de aanwezigen in de zaal een actieve bijdrage aan mogen leveren. Behalve de minister zit onder meer de Tilburgse wethouder Marieke Moorman (onderwijs) in het discussieforum.

Deelname
Deelname aan dit symposium is gratis. Aanmelden kan de site van Fontys Fydes.   Datum: donderdag 25 oktober 2012; 18.30-21.30 uur. Locatie Fontys Hogeschool voor de Kunsten; zaal: De Refter (Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg)

> Lees hier meer over het beleid van minister Van Bijsterveldt ten aanzien van ouderbetrokkenheid. 

Deel dit artikel