16 april 2024

Pleidooi voor een iPadschool in Breda

BREDA | NIEUWS | Als het aan Gertjan Kleinpaste ligt opent ook in Breda volgend schooljaar een iPadschool. In het kader van Breda Onderwijsstad roept hij overheid en lokale schoolbesturen op dit initiatief te ondersteunen.

Kleinpaste haakt in op het initiatief o4nt dat verspreid over het land een aantal scholen wil oprichten waar niet meer met traditionele leermiddelen wordt gewerkt maar met de iPad van Apple. De naam van de scholen is ook al bekend: Steve Jobs, naar de oprichter van Apple. Onderzoeker Maurice de Hond is één van de drijvende krachten achter dit nieuwe onderwijsconcept.

Kleinpaste, directeur van onderwijsonderneming AndereBlik.com, is erg enthousiast over de ideeën. Het is een vorm van onderwijs die kinderen pas echt voorbereid om de samenleving van de toekomst. De Steve Jobsschool is het hele jaar van ’s ochtends tot ’s avonds open en biet niet alleen onderwijs maar ook kinderopvang en allerlei andere activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn, enz.

Innovatie
Breda Onderwijsstad is volgens Kleinpaste het moment om het innovatieve concept van Maurice de Hond c.s. te omarmen. Tegen BredaVandaag zegt hij dat hij de school bij voorkeur gerealiseerd ziet in het centrum. “En wij realiseren deze nieuwe onderwijsvoorziening het liefst in nauwe samenwerking met de bestaande schoolbesturen voor het primair onderwijs en organisaties voor kinderopvang. Wij zoeken bewust de samenwerking en niet de concurrentie”, aldus Kleinpaste tegen BredaVandaag.
Kleinpaste is onder meer oud-docent en oud-politicus voor GroenLinks. Onlangs verscheen van zijn hand het boek ‘Het andere leren’ waarin hij zijn visie ontvouwt op eigentijds onderwijs.

> Lees hier meer informatie over de Steve Jobsschool

> Ga hier naar de site van Gertjan Kleinpaste

Deel dit artikel