20 april 2024

Topambtenaar Jeanette Noordijk volgt Coen Free op bij Koning Willem I College

DEN BOSCH | NIEUWS | Jeanette Noordijk, topambtenaar voor beroepsonderwijs op het ministerie van OCW, volgt Coen Free op als collegevoorzitter van het Koning Willem I College in Den Bosch.

Dat meldt de raad van toezicht op de website van de mbo-school. Noordijk begint op 1 januari a.s. als lid van het college en zal op 1 augustus Free bij diens vertrek opvolgen als voorzitter. Coen Free was in totaal 23 jaar het boegbeeld van het Koning Willem I College en zijn rechtsvoorgangers.

Op dit moment is Noordijk nog directeur van de Directie Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie op OCW. Vanuit deze rol is ze mede-architect van het beleidsplan Focus op Vakmanschap, dat de vorm en inhoud van het middelbaar beroepsonderwijs voor de komende jaren zal bepalen. Het college van bestuur bestaat verder uit Cor van Gerven.

Jeanette Noordijk maakte zich op haar post onder meer sterk voor een hernieuwde aandacht voor het taal- en rekenniveau in het mbo. Volgens de topambtenaar zijn deze vaardigheden de afgelopen jaren verwaarsloosd en dat belemmert jongeren in hun vervolgstudies en in hun loopbaan. In een interview verwerpt ze de kritiek dat het mbo teveel gaat lijken op havo en vwo.

> Ga hier naar het interview op Youtube        
> Lees ook Interview met Marc Veldhoven over verschoolsing mbo [2011]

Deel dit artikel