20 juni 2024

Onderzoekers IVA gooien handdoek in de ring

TILBURG | NIEUWS | Het onderzoeksinstituut IVA, verbonden aan de Universiteit van Tilburg, sluit op 1 januari 2013 de deuren. IVA krijgt onvoldoende opdrachten om nog langer levensvatbaar te kunnen zijn.

Dat meldt het instituut op zijn website. Daarmee valt het doek voor een instelling die 55 jaar lang heeft bestaan en lange tijd een vooraanstaande positie bekleedde. IVA stond oorspronkelijk voor Instituut voor Arbeidsvraagstukken. De Tilburgse experts deden ook onderzoek in de onderwijssector. De afgelopen jaren nam het aantal opdrachten echter gestaag af. Onder meer door instellingen van de (semi-)overheid die fors zij gaan bezuinigen, maar ook door een groeiende concurrentie.

Volgens een ingewijde is de onderzoeks- en advieswereld een keiharde vechtmarkt geworden waarin de tarieven sterk onder druk staan. IVA beleidsonderzoek en advies voerde in 2011 al een sanering door in een poging het hoofd boven water te houden. Door de aanhoudend slechte marktomstandigheden moet IVA, waarvan prof. Marc Vermeulen de directeur is, nu de handdoek in de ring gooien. Bij IVA werken ongeveer 35 mensen. Een doorstart wordt onderzocht.

> Lees het bericht op de site van IVA

Deel dit artikel