17 april 2024

Op de fietsroute van Tilburg naar Matagalpa

Beroep: Onderwijs  | Aflevering 3.13

COLUMN | Acht uur ‘s avonds. Ik ben thuis. De bel gaat. Ik doe open. Er staat een collega voor de deur:
’Wat doe jij hier?’ roept hij verbaasd uit.
‘Ja zeg, dat kan ik jou ook vragen. Ik woon hier. Al 35 jaar trouwens’, roep ik onthutst terug.
‘Woon jij hier?’, vraagt hij ongelovig.

Erg logisch is die vraag niet maar wel verklaarbaar, want hij had bij het verkeerde huisnummer aangebeld. Toon (dat was de collega) moest bij mijn buurman zijn:
‘Ik moet bij Harrie zijn, die woont aan de fietsroute dus daar wil ik posters ophangen.’
‘Ja, nou, ik woon ook aan de fietsroute. Wat zijn het voor posters?’

Het was voor het goede doel en dan vergeef je mensen veel: als ze voor anderen op pad gaan zeur je niet maar doe je mee. Daarom hangen er langs de fietsroute sinds een week twee posters ‘Voor beter onderwijs in Matagalpa’, dus als dat niet helpt dan weet ik het niet meer.
Wat vragen zij van u?

Koop een kunstwerk en maak daardoor de nascholing van een collega in Nicaragua mogelijk!
Zondag 25 november van 2 – 4 uur is er in De Nieuwe Vorst een veiling van kunstwerken die door zo’n dertig Tilburgse kunstenaars belangeloos beschikbaar zijn gesteld.
Als u de kunstwerken tevoren wilt zien (en dat kan ik me voorstellen), dan kunt u deze week terecht in De Nieuwe Vorst. Ze hangen in de voorkamer. Wilt u de deur niet uit dan tikt u in uw browser het volgende adres in: https://sites.google.com/site/nicakunstveiling/ en Jan kan de was doen.

Doe. Kijk en koop want de collega’s in Matagalpa hebben nascholing nodig en alles wat de veiling opbrengt wordt ook nog eens verdubbeld door het ministerie. Dus als u het niet eens bent met de vermindering van het budget voor ontwikkelingssamenwerking: dit is uw kans om er iets aan te doen. Grijp hem.

    De Nieuwe Vorst (DE NWE VORST) Willem ll straat 49, Tilburg. Zie ook: www.tilburg-matagalpa.nl  Meer weten? Bel 06 22906873. U krijgt dan Adri Nieuwenhuijse aan de lijn en die weet er alles van.

Deel dit artikel