23 mei 2024

Na 13 jaar vaste aanstelling voor hoogleraar Arnoud Jan Bijsterveld

TILBURG | NIEUWS | Hoogleraar ‘Cultuur in Brabant’ dr. Arnoud Jan Bijsterveld heeft na dertien jaar van (deels) tijdelijke aanstellingen eindelijk een contract voor onbepaalde tijd als universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg.

Hij heeft dat ‘met grote opluchting’ aan zijn relaties laten weten. Van Bijsterveld (Waalre, 1962) mag zich hoogleraar blijven noemen zolang de externe financiering van zijn leerstoel doorloopt. De provincie Noord-Brabant staat daarvoor garant tot en met 2015, meldt Van Bijsterveld.

“In organisatorisch opzicht blijf ik verbonden aan het Departement Sociologie, maar ik ga rechtstreeks rapporteren aan de directeur van de faculteit. De Leerstoel Cultuur in Brabant heeft daardoor een iets onafhankelijker statuut gekregen. Gevoegd bij de komende integratie van mijn leerstoel in de Brabant Academie, educatief netwerkcentrum voor cultureel erfgoed, geschiedenis, identiteit, streektaal en volkscultuur, onderdeel van Erfgoed Brabant, zijn dit enkele lang gewenste en nog langer bevochten doorbraken, die de Leerstoel meer armslag en smoel zullen geven.”

Deel dit artikel