18 juli 2024

Rubiconbeurs voor jonge Eindhovense wetenschapper

EINDHOVEN | NIEUWS | Stephan van Reenen MSC S, recent gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindgoven (TU/e) heeft een Rubiconbeurs in de wacht gesleept. Die stelt hem in staat om gedurende twee jaar onderzoek te doen aan de universiteit van Oxford, Departement of Physiscs.

Van Reenen is een van de vijftien pas gepromoveerde wetenschappers die gebruik mogen maken van programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met Rubicon geeft NWO startende wetenschappers de gelegenheid om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland. In totaal zijn er deze ronde 113 aanvragen ingediend, waarvan dus een beperkt aantal is gehonoreerd. Jaarlijks worden er zo’n zestig aanvragen toegewezen.

Het onderzoek van Van Reenen richt zich op de ontwikkeling van revolutionaire, goedkope, efficiënte zonnecellen. Binnen korte tijd zijn zonnecellen van organisch-anorganisch hybride materialen, genaamd perovskieten, uitgegroeid tot een potentieel efficiënt (al 16%), goedkoop, en duurzaam alternatief voor energiewinning. De onderzoekers zullen energietransport in dit materiaal analyseren ter verklaring en verbetering van de hoge efficiëntie.
[Bron: persbericht NWO]

 

 

Deel dit artikel