29 februari 2024

Negen besturen mogen ict-innovatietraject Innofun volgen

BREDA | NIEUWS | Negen schoollbesturen mogen op kosten van het Samsung Onderwijs Innovatiefonds een ict-opleidingstraject volgen bij Innofun in Breda. Tot 22 februari kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de tweede ronde.

In totaal waren er dertig besturen die in de eerste ronde een aanvraag hadden ingediend. Een jury onder leiding van prof. Robert Jan Simons maakte daaruit een keus.  Simons prees het algemene niveau van inzendingen.

“Het is duidelijk dat het onderwerp van ICT en sociale media in het basisonderwijs sterk leeft. De negen scholengemeenschappen die wij hebben geselecteerd, onderscheidden zich door de concreetheid van hun plannen en doordat zij overtuigend aantoonden dat hun plannen tot echte onderwijsvernieuwing zullen leiden op dit gebied en met een directe relatie tot 21st Century Skills”, aldus de hoogleraar in een persbericht.

De zogeheten FIT-trajecten worden gegeven door Innofun in Breda. Directeur Ronald Philipsen verwacht dat de eerste scholengemeenschappen al deze maand zullen starten met hun FIT-traject. Dennis Schuilenburg, Corporate Marketing Director van Samsung Electronics Benelux, zegt verheugd te zijn met de toekenningen in de eerste ronde en met grote belangstelling uit te kijken naar de ervaringen van de geselecteerde scholen.
De geselecteerde besturen zijn: Stichting Proceon uit Hilversum; De Globetrotter uit Rotterdam
Stichting Katholiek Onderwijs Bernardus Alfrink (SKOBA) uit Dordrecht; Stichting OPOD uit Dordrecht;
Stichting ZML Twente / Oost-Gelderland; Alpha Scholengroep uit Zuid-Beverland; Stichting Archipel (Primair) uit Zutphen; Heliomare uit Wijk aan Zee; Laurentius Stichting uit Delft
[Bron: persbericht]

> Meer op de site van het Samsung Onderwijsinnovatiefonds
> Innofun: Met ict aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen

Deel dit artikel