17 april 2024

Hbo-docenten nemen initiatief voor innovatieve school in Den Bosch

DEN BOSCH | NIEUWS | In februari 2015 start een nieuwe school in Den Bosch: de Dutch Innovation School (DIS). Het gaat om een particulier initiatief van twee medewerkers van HAS Hogeschool. Zij willen met de nieuwe school onderwijs bieden dat zich richt op talentontwikkeling bij jongeren en dat bijdraagt ‘aan een leefbare toekomts voor ons huidige en komende generaties.’

De initiatiefnemers zijn Evert-Jan Ulrich en Joris van de Loo, die in hun dagelijks leven werkzaam zijn bij HAS Hogeschool als lector Innovatie & Ontwikkeling respectievelijk hogeschooldocent. Samen met een groep ondernemers, docenten en ervaringsdeskundigen hebben ze de handen ineen geslagen om een geheel nieuw onderwijsconcept te creëren.

“Het huidige mbo-hbo onderwijssysteem is gebaseerd op competenties en het streven naar het schaap met de vijf poten. Het laat te weinig ruimte over voor de ontwikkeling van unieke persoonlijke talenten. De DIS is een coöperatieve school die zich richt op de eigen kracht, het talent en de authenticiteit van iedere jong volwassene in de leeftijd van 17 tot 23 jaar. Het is een learning community waarin bijzondere talenten van jongeren aandacht krijgen en verder ontwikkeld kunnen worden. Vaak gaat het om talenten die in het reguliere onderwijssysteem onvoldoende worden gezien of waarvoor onvoldoende ruimte bestaat ze te ontplooien. Dit is een van de oorzaken waarom sommige jongeren zich niet thuis voelen in het onderwijs”, aldus de initiatiefnemers in een persverklaring.
[Bron: persbericht]

> Lees ook: Mbo is te theoretisch; passend onderwijs moet dat veranderen

Deel dit artikel