16 april 2024

Nienke Meijer volgt Marcel Wintels op als bestuursvoorzitter van Fontys

EINDHOVEN | NIEUWS | De Raad van Toezicht heeft Nienke Meijer benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen. Zij volgt Marcel Wintels op die eerder heeft aangekondigd aan het eind van 2013 te vertrekken.

Meijer maakt sinds 2009 deel uit van het College van Bestuur van Fontys. Wanneer haar huidige positie in het college is ingevuld zal Nienke Meijer de functie van bestuursvoorzitter gaan vervullen en vertrekt de huidige voorzitter Marcel Wintels. Voordat Meijer de overstap maakte naar het college van bestuur van Fontys bekleedde ze een topfunctie in het Wegenerconcern. Daarvoor was ze o.a. directeur van het Eindhovens Dagblad.

Dat een vrouw de hoogste functie bekleedt bij een grote hogeschool is niet uniek, maar is nog wel steeds een uitzondering. De huidige minister van Onderwijs Jet Bussemaker was in haar vorige baan collegevoorzitter van de Hogeschool van Amsterdam. En ook de Hogeschool Utrecht heeft een vrouwelijke collegevoorzitter in de persoon van Geri Bonhof.

Gesprekken
De Raad van Toezicht van Fontys heeft het besluit mede genomen op basis van een groot aantal gesprekken waaruit gebleken is dat er een groot draagvlak is in de organisatie voor de benoeming van Nienke Meijer als bestuursvoorzitter. De raad heeft tevens besloten tot verlenging van de aanstelling van bestuurslid Wilma de Koning voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Inmiddels is een procedure opgestart voor de invulling van de vacature die Nienke Meijer achterlaat. De Raad van Toezicht benadrukt hiermee koersvast door te willen gaan op de enkele jaren geleden door Fontys ingeslagen weg, met focus op kwaliteit en eigenaarschap op alle niveaus.
[Bron: o.a. persbericht]

Lees ook: Top-3 ligt voor Fontys binnen handbereik

Deel dit artikel