23 juni 2024

Jean Wiertz rector van Eckartcollege Eindhoven en Pleincollege Nuenen

EINDHOVEN | NIEUWS | Jean Wiertz (52) is tot rector van het Eckartcollege in Eindhoven en het Pleincollege Nuenen benoemd. Dat heeft de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) bekendgemaakt.

Jean Wiertz treedt per 1 oktober 2011 in functie. Hij is op dit moment rector van het Sint-Laurenscollege in Rotterdam, school voor havo, atheneum en gymnasium. Hij is zijn loopbaan in 1982 gestart als muziekdocent. Van 1996 tot en met 2006 was Wiertz op het Sint-Laurenscollege moderator en afdelingsleider.

Wiertz volgde zijn opleiding aan het conservatorium te Maastricht en aan de Universiteit Utrecht. Hij werd vooral bekend als componist/arrangeur voor de Vara, KRO en NOS en organisaties als bijvoorbeeld Amnesty International en de Doe een Wensstichting.  Ook was hij de componist van de grote Rotterdamse succesmusicals  Kaat Mossel en Mooi Katendrecht, beide met Joke Bruijs in de hoofdrol. In zijn compositie ‘De Overwinning’  (2002) vertolkte Wiertz het artistieke leven van de kunstschilder Vincent van Gogh.

Conservatorium
Na zijn conservatoriumopleiding heeft de nieuwe rector naast zijn werk meerdere opleidingen afgerond op het gebied van muziek, didactiek, cultuur, psychologie en financiën.
Jean Wiertz is ook maatschappelijk betrokken, in het bijzonder bij organisaties die zich op de jeugd richten. Zo is hij lid van de raad van toezicht van Flexus Rotterdam (de grootste aanbieder van Jeugdzorg in de regio). Daarnaast is hij lid van het rectorenconvent Rijnmond, curator van Vronesteyn in Voorburg (de priesteropleiding van het bisdom Rotterdam), lid van het dagelijks bestuur van de Kring van Verenigde Schoolleiders in het Christelijk geïnspireerde Onderwijs (KVSC) en voorzitter van het CDA in Dordrecht. Jean Wiertz zal zich ook nadrukkelijk en actief gaan bewegen in de maatschappelijke omgeving van de school.
Jean Wiertz, geboren in Schaesberg, is gehuwd en heeft twee kinderen.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel