1 maart 2024

OMO geeft nu ook prijs voor praktijkonderwijs en beroepsgericht vmbo

TILBURG | NIEUWS | Al langer kende Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) prijzen uit aan leerlingen in het vmbo Gl/TL voor het beste sectorwerkstuk. Dit jaar is daar een prijs bijgekomen voor leerlingen die afzwaaien in het praktijkonderwijs en de beroepsgerichte leerwegen in het vmbo.

De laatste categorie onder de noemer ‘Trots op…!’. Het praktijkonderwijs kent geen afsluitende examens. De leerlingen ontvangen een certificaat.  Het is de elfde keer dat de prijs voor het beste sectorwerkstuk is uitgereikt.

Edward de Gier, algemeen directeur van het Stedelijk College in Den Bosch en jurylid: “De werkstukken zijn van hoog niveau en hebben veelal een pakkende en eigen schrijfstijl. Tijdens het lezen blijkt duidelijk met hoeveel plezier en toewijding eraan is gewerkt.”

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst door Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

Criteria
Voor de prijs ‘Trots op…! zijn drie inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria zijn, onder andere, mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit.
Voor de sectorwerkstukprijs zijn eveneens drie inzendingen genomineerd. Als beoordelingscriteria golden de mate van toespitsing op vervolgopleiding en/of beroep; het uitstijgen boven de gegeven opdracht; de wijze en vormgeving van de presentatie, onder andere de mate van originaliteit.

Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.600. Daarnaast zijn er twee eervolle vermeldingen toegekend. De werkstukken van deze leerlingen werden beloond met een cheque ter waarde van € 400.

• De trotse winnaars poseren voor het gebouw van OMO in Tilburg.
 

Prijzen Trots op…
• ‘Nergens goedkoper’; Groep leerlingen techniek-breed; Scholengemeenschap Were Di; Winnaar € 1.600
• ‘Balie voor Hipa Sports’; Lex van Soest, Mark van Krieken, Max van Gorp; Baanderherencollege; Eervolle vermelding € 400
• ‘De Loader’; Pascal Loomans; Varendonck College; Eervolle vermelding € 400

Prijzen sectorwerkstuk
• ‘Graphic Design’; Lisanne van der Mijden; Varendonck College; Winnaar € 1.600
• ‘De 2CV – het lelijke eendje’; Laurena Kolman; Roncalli SG; Eervolle vermelding € 400

Deel dit artikel