20 juli 2024

OMO reikt prijzen uit voor profielwerkstukken 2013

TILBURG | NIEUWS | Voor de veertiende keer is de OMO-profielwerkstukprijs, voor het beste profielwerkstuk, uitgereikt. Met de uitreiking van deze prijzen voor havo en vwo wil de raad van bestuur het belang van het toepassen van onderzoeksvaardigheden op een bijzondere wijze onderstrepen.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst door Eugène Bernard, voorzitter van de raad van bestuur en van de jury. De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden.

Als beoordelingscriteria golden de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de kwaliteit van de onderzoeksvaardigheden: hypothese/bewijsvoering/conclusie en de kwaliteit van de reflectie op leerpunten, samenwerking en ervaringen.

Marcel van Loo, rector van OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. en jurylid: “Leerlingen laten met hun profielwerkstuk zien waar hun passie ligt. In sommige gevallen draagt het schrijven ervan bij aan de studiekeuze. We zien dat het profielstuk echt een brug slaat naar het vervolgonderwijs.”

Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van € 1.600. Daarnaast zijn er twee eervolle vermeldingen toegekend. De werkstukken van deze leerlingen werden beloond met een cheque ter waarde van € 400.

De genomineerden en winnaars van de profielwerkstukprijzen havo en vwo. De winnaars van de havo ontbreken (zie foto boven) en genomineerde Teun Keusters van De Nieuwste School is voor een klimwedstrijd in Schotland. De twee winnaars van het vwo Robert van der Veeken en Mercedeh Naseri staan in het midden vooraan.

Uitslag havo

‘Manipulatieve grafische weergaven’; Iris van Dalen en Marjolein Sips; Theresialyceum; winnaar € 1.600
‘Bruggen’; Bart van den Broek, Thomas Timmermans, Tim Zoontjens; Mill-Hillcollege; eervolle vermelding € 400
‘Drugs in Bergen op Zoom en Roosendaal’; Caroline Koevoets; Clarinda Huguenin; Roncalli SG; eervolle vermelding € 400

Uitslag vwo

‘Democratie’; Mercedeh Naseri en Robert van der Veeken; D’Oultremontcollege; winnaar € 1.600
‘Greep op aanraking’; Teun Keusters; De Nieuwste School; eervolle vermelding; € 400
‘De gevoelens van mevrouw Alzheimer’; Bente Coppelmans en Henrieke van Bommel; Rythoviuscollege; eervolle vermelding € 400

Deel dit artikel