15 juli 2024

Inkeerregeling voor fraudeurs eindexamen

UTRECHT | NIEUWS | Eindexamenkandidaten die voorkennis hadden van de inhoud van de opgaven, mogen opnieuw examen doen als zij zich vrijwillig melden. Deze inkeerregeling is een van de maatregelen die getroffen zijn nadat duidelijk werd dat op school Ibn Galdhoun in Rotterdam een groot aantal examenopgaven is gestolen.

Dat heeft de Onderwijsinspectie bekendgemaakt. Uit onderzoek van inspectie en politie is gebleken dat er aanwijzingen zijn dat de verdachten de gestolen examens mogelijk hebben doorverkocht aan leerlingen van andere scholen. De examenkandidaten met voorkennis moeten zich bij hun directeur melden. Ze mogen dan hun examens opnieuw doen zodat ze alsnog een rechtsgeldig diploma kunnen behalen. Overigens blijft strafrechtelijke vervolging ook dan mogelijk. De diefstal heeft geen gevolgen voor de andere examenkandidaten in het land.

> Meer informatie op de site van de Onderwijsinspectie
> Meer informatie in de brief van staatssecertaris Dekker aan de Tweede Kamer

Deel dit artikel