27 mei 2024

Corinne Sebregts rector van Scholengroep Het Plein in Eindhoven

TILBURG | NIEUWS | Ons Middelbaar Onderwijs heeft Corinne Sebregts (44) benoemd tot rector van Scholengroep Het Plein (vmbo, havo, vwo) in Eindhoven. Op dit moment is zij directievoorzitter van Quadraam-scholen voor Praktijkonderwijs en Expertisecentrum in Arnhem en Didam, Gelderland.

Corinne Sebregts treedt op 1 september in functie. Zij volgt Frans Bakermans op die per 1 april 2013 afscheid nam van de scholengroep vanwege zijn pensionering.  Onder Scholengroep Het Plein vallen het Sint-Joriscollege, Aloysius/De Roosten, Antoon Schellenscollege, Vakcollege Eindhoven, Praktijkschool Eindhoven en Pleinschool Helder.
Sebregts is sinds 2010 directievoorzitter van Quadraam-scholen voor Praktijkonderwijs en Expertisegroep. Daarvoor was zij algemeen directeur van Symbion, een school voor praktijkonderwijs en individueel voortgezet onderwijs in Didam, en afdelingsleider bij het Stedelijk College in Eindhoven.

Na de lerarenopleiding Nederlands en Engels aan de Hogeschool Gelderland heeft Corinne Sebregts Letteren (Toegepaste Taalwetenschap en Methodologie) gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vervolgens is ze in verschillende trainers- en docentenfuncties werkzaam geweest, waaronder docente Nederlands als vreemde taal bij de Stichting Centrale Opvang Vluchtelingen in Apeldoorn en bij Fontys Hogeschool in Tilburg. Sebregts nadert nu de afronding van de eerste fase Executive MBA, TSM Business School in Enschede.

Zij heeft zo’n 75 publicaties op haar naam staan. Het zijn o.a. vaste bijdragen aan het tijdschrift ‘Alfanieuws’, een bulletin voor docenten in de alfabetisering. Daarnaast is zij werkzaam als redacteur en auteur van het blad Remediaal, tijdschrift voor leer- en gedragsproblemen in het VO/BVE, en redacteur van onderwijsmateriaal. Verder geeft zij lezingen over onder andere taalvaardigheid en taalbeleid (dyslexie, NT2 e.a.). Van 1996 tot 2004 was Corinne bestuurslid van de Vereniging voor het Onderwijs in het Nederlands (VON). De VON bepleitte moedertaalonderwijs in de breedste zin van het woord.  

OMO heeft vorig jaar het charter Talent naar de Top ondertekend, bedoeld om meer vrouwen op topfuncties te krijgen. Volgens het jaarverslag 2012 was ongeveer eenderde van de schoolleiders bij OMO vrouw. Het streven is om in alle lagen van de organisatie meer diversiteit te krijgen.
[Bron: persbericht]

> Zie ook Pleinschool Helder: ‘Moeten we onze leerlingen op straat zetten?’  [2011]

Deel dit artikel