19 juni 2024

Bestuursacademie van Fontys in andere handen

TILBURG | NIEUWS | Fontys Hogescholen gaat niet verder met de Bestuursacademie. De activiteiten zijn overgenomen door trainings- en adviesbureau Schouten & Nelissen in Zaltbommel.

Fontys neemt afscheid van de Bestuursacademie omdat deze opleiding niet langer past in de kernactiviteiten van de hogeschool. De opleiding had in 2010 een moeilijk jaar met een verlies van ruim 1 miljoen euro, aldus het jaarverslag van Fontys. Dat was het gevolg van de sterk teruglopende vraag vanuit de publieke sector onder invloed van bezuinigingen van overheidswege.

Door het akkoord worden de Fontys Bestuursacademie en de Bestuursacademie Nederland per 1 januari 2012 verenigd. Hiermee verstevigt Schouten & Nelissen haar positie binnen de Nederlandse overheid. De overname van (overheidsopleider) Fontys Bestuursacademie is voor Schouten & Nelissen de vierde succesvolle overname in korte tijd.

Zuid-Nederland
Eerder in 2011 nam het trainings- en adviesbureau, naast de Bestuursacademie Nederland, Concept Training (St. Petersburg) en e-learningspecialist Cirquest over. Fontys Bestuursacademie richt zich op het openbaar bestuur, met name in Zuid-Nederland.

Marcel Wintels, bestuursvoorzitter van Fontys Hogescholen, in een persverklaring: ’In Schouten & Nelissen hebben we de juiste strategische partner gevonden. Het is van groot belang dat de opleidingen voor het openbaar bestuur in Zuid Nederland behouden blijven en samen met de Bestuursacademie Nederland verder worden uitgebouwd. Het is goed om te weten dat de opleidingen op de huidige locaties in stand blijven.’

[Bron: O.a. persbericht]

Deel dit artikel