18 april 2024

Altena College in Sleeuwijk beste onderwijswerkgever

UTRECHT | NIEUWS | Het Altena College in Sleeuwijk is uitgeroepen tot beste werkgever  in de categorie voortgezet onderwijs.

De uitslag van de verkiezing van beste onderwijswerkgever werd bekendgemaakt op een congres van onderwijsvakbond AOb. Gijsbert van der Beek, rector van het Altena College, ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Fons van Wieringen, voormalig voorzitter van de Onderwijsraad. Het Altena College is een christelijke scholengemeenschap met vmbo-t, havo en vwo en telt 1200 leerlingen. In het verleden scoorde de school hoog in de ranglijsten van Trouw.

In de categorie po ging de onderscheiding naar de Montessorischool Steigereiland in Amsterdam, en in het mbo naar ROC Menso Alting te Zwolle. De prijzen voor beste onderwijswerkgever komen deels tot stand via nominatie van het personeel. Dat velt een oordeel over onder meer het schoolleiderschap, de geboden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, en de kwaliteit van het werkgeverschap van de schoolleiding. Bijna drieduizend mensen werkten mee aan deze procedure; bijna vier keer zoveel als tijdens de nominatieronde van het vorig jaar.

Jury
Aan de hand van deze drieduizend beoordelingen is een jury aan het werk gegaan. Naast Fons van Wieringen bestond die dit jaar uit AOb-voorzitter Walter Dresscher, Marianne Heermans (burgemeester van Heemstede en voorzitter van de Amsterdamse schoolbesturenvereniging OSVO) en Coen Free, die vorig jaar als directeur van het Koning Willem I College werd verkozen tot beste werkgever in het mbo.
In de categorieën PO en VO schopten de bestuurders van basisschool Deken van Hout in Asten en hun collega’s van het Maaswaal College Oosterweg te Wijchen het tot runners up.

De verkiezing van beste onderwijswerkgever van Nederland is een initiatief van de Docentenbank en de organisaties NSO, GITP en DUO Onderwijsonderzoek, en wordt ondersteund door de AOb. Doel van de onderscheiding is om ook aan de werkgeverskant een impuls te geven aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel