23 mei 2024

Cindy is beschikbaar!

Beroep: onderwijs | Aflevering 3.38

COLUMN | Einde van het schooljaar: het ritselt afscheidsborrels en jubilea. Een jaar of twintig geleden vierden we in Breda, bij één van de rechtsvoorgangers van ROC West-Brabant, een uitzonderlijk jubileum: een collega was twaalfeneenhalf jaar in dienst en hij had nog steeds een tijdelijk contract. Dat kon toen: jaar in jaar uit een docent elke maand mei ontslag aanzeggen, en als dan in juli bleek dat er het komende jaar toch uren voor hem waren, hem vragen of hij in augustus weer wilde komen.
Na een tijdje zijn we gestopt met afscheid-nemen van Paul, hij kwam toch elke keer weer terug. Hij is dus tenslotte zonder afscheid vertrokken, niet alleen van die school maar uit het hele onderwijs: hij had het wel gezien.

Dat kan tegenwoordig niet meer, want na drie tijdelijke aanstellingen heb je recht op een vaste, maar ook deze regeling heeft nadelen. Bij ons op de afdeling (Marketing en Communicatie) werkt nu al weer drie jaar Cindy. Aardige meid. Heeft een havo-diploma (Cobbenahgencollege) en vervolgens (bij het ROC aan de Kasteeldreef) een mbo 4-diploma Communicatie. Ze kwam bij ons binnen als mijn stagiaire, in een project van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), om een studentenraad op te zetten.

Dat loopt nog steeds niet van een leien dakje, op ons roc, maar aan Cindy heeft het niet gelegen want die pakte haar stage zeer voortvarend aan. Haar twee mede-stagiaires die al een paar weken bezig waren, zagen het iewat verbijsterd aan. Zij gingen over elk nieuwe plan eerst met iedereen te overleggen, om er vervolgens een notitie over te maken. Maar Cindy, als er een nieuw plan was dan dééd zij het gewoon. Meteen. Haar mede-stagiaires dobberden onthutst in haar kielzog.

Toen haar stage afgelopen was, was er op onze afdeling plaats voor een traffic-medewerkster, iemand die de dagelijkse gang van zaken plande en organiseerde, een no-nonsens & hands-on mens. Cindy!

Nu heeft ze drie jaar tot onze tevredenheid gewerkt (in het begin was het even wennen) maar een vast dienstverband kon elke keer net niet en nu het wel zou kunnen is er een vacaturestop en daarom moet Cindy nu weg, want als we haar tijdelijke aanstelling verlengen dan heeft ze recht op een vast dienstverband en tja, dat botst met de vacaturestop. Nondeju!

Dit stukje is dus een aanbeveling: beschikbaar een energieke, vrolijke, jonge traffic-medewerkster die zich afgelopen jaren meer dan bewezen heeft in een turbulente omgeving, die van aanpakken weet en houdt, die thuis is in de wereld van de sociale media en die bezig is met hbo-marketingmanagement.
Grijp je kans!

Ps Mail mij als je iets hebt! gsanberg@onderwijsgroeptilburg.nl

Deel dit artikel