14 juni 2024

Zwijsen, Malmberg en Innofun met Samsung in onderwijsinnovatie

DELFT | NIEUWS | De educatieve uitgeverijen Zwijsen (Tilburg) en Malmberg (Den Bosch) en Innofun (Breda; Training en coaching) werken met Samsung samen op het gebied van onderwijsinnovatie. Ook andere bedrijven in het land zijn betrtokken bij het initiatief met de naam Smart Education Hub.

Geselecteerde onderwijsstichtingen krijgen een samenhangend programma aangeboden om innovatie te stimuleren. Dat bestaat uit drie onderdelen: Smart Classrooms, Smart Teachers en Smart Sharing. Het doel is scholen in Nederland gericht te ondersteunen bij het integreren van technologie in hun onderwijs om zo optimaal aan te sluiten op het onderrichten van 21st Century Skills, aldus Samsung.

‘Dit is een ambitieus en meerjarig initiatief voor het Nederlandse onderwijs dat voorkomt uit het wereldwijde Corporate Citizenship Program van Samsung,’ zegt Raymond Mesterom, Corporate Marketing Directeur van Samsung in een persverklaring. ‘We gaan een aantal onderwijsstichtingen benaderen en voeren een zorgvuldig selectiebeleid. We verwachten binnenkort de eerste bekend te kunnen maken.’

Het Smart Education Hub programma komt voort uit het wereldwijde Samsung ‘Corporate Citizenship Program’. Daarmee wil Samsung in alle landen waar de onderneming actief is een bijdrage leveren aan een van de belangrijkste behoeften van samenlevingen, namelijk vernieuwend onderwijs voor de kinderen die er opgroeien.

Partners in het Smart Education Hub-programma zijn:  Uitgeverij Malmberg, Noordhoff Uitgevers, Uitgeverij ThiemeMeulenhoff, Uitgeverij Zwijsen, RoboMind, Stichting Leeruniek, Heutink ICT en Innofun.
[Bron: persbericht]

> Lees ook:
Samsung steekt bijna 6 ton in ict-trainingen voor het onderwijs  [2013]
Innofun: Met ict aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen [2013]

Deel dit artikel