19 april 2024

Claire Boonstra verschijnt met baby op symposium Avans Pabo

Claire Boonstra met baby

BREDA | Claire Boonstra, voorvechter van vernieuwend onderwijs, neemt het spreekwoord ‘Jong geleerd is oud gedaan’ wel heel letterlijk. Vanmiddag verscheen ze tijdens een symposium van de Avans Pabo met haar twaalf weken jonge dochter op het podium. De jongste telg in het gezin van drie kinderen mee naar Breda namen was net zo handig als een oppas regelen.

Boonstra kwam tot verrassing van de 250 deelnemers binnenrijden met een kinderwagen, die ze pal voor het podium parkeerde. Als ze begint te knorren neem ik  haar gewoon in mijn armen, stelde Boonstra de zaal gerust. En na twintig minuten was het zo ver. Toen ze de baby uit de wagen nam ging er een golf van vertedering door het publiek. Dat is scoren voor open doel, merkte de moeder op. De baby hield zich in de armen van haar moeder overigens voorbeeldig rustig en keek nieuwsgierig rond. Claire Boonstra had er zogezegd geen kind aan.

Claire Boonstra houdt haar verhaal over het belang van onderwijsinnovatie met haar jongste dochter op de arm.

[Het verslag van het symposium over de kwaliteit van de leerkracht in de 21e eeuw staat vanaf donderdagochtend online]

Deel dit artikel