22 juli 2024

Leerling uit Gemert-Bakel heeft het slimste idee

EINDHOVEN | NIEUWS | Luca Janssen (7) uit Gemert-Bakel, gecoacht door zijn burgemeester Van Zomeren, was vandaag de winnaar van de wedstrijd ‘Jouw slimste idee’ met zijn plan voor een Fietsenwasserette.

De talentenwedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ is onderdeel van de Dutch Technology Week en heeft tot doel om kinderen tot en met 12 jaar hun affiniteit met innovatie en technologie te laten ontdekken. De finale vond plaats in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Uit maar liefst 636 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl werden 12 finalisten gekozen. Zij mochten hun uitvindingen, onder toeziend oog van een volle zaal met enthousiaste fans, presenteren aan een vakjury. Ze werden daarbij ondersteund, en gecoacht door hun eigen burgemeesters. Het was een geweldig spektakel met prachtige presentaties, allemaal aangekondigd door presentator Jochem van Gelder.

• Luca Jansen (midden) wordt gehuldigd voor zijn idee.

Juryvoorzitter Carly Jansen, clusterdirecteur van de Provincie Noord-Brabant, roemde de goede uitwerking van het idee, milieuvriendelijkheid, de geniale marketing en het gevoel voor detail (na het wassen wordt de ketting van de fiets opnieuw gesmeerd!). Luca won met zijn idee een iPad en een VIP arrangement bij het Philips museum.
De publieksprijs was voor Rein Martens uit Budel. Hij bedacht het ‘Milieuvriendelijk Technisch Speelgoed’ en verzamelde bijna 500 publieksstemmen. Rein mag met zijn hele schoolklas naar De Ontdekfabriek om daar een techniekavontuur te beleven.

De innovatiewedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ werd voor de derde keer georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week. De wedstrijd is uitgeschreven door de gemeenten Best, Cranendonck, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Nuenen, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Veldhoven.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel