19 april 2024

Avans eerste instelling in Nederland met Europese topaccreditatie

BREDA | NIEUWS | Avans Hogeschool heeft als eerste instelling in het hoger onderwijs in Nederland een topaccreditatie verworven van de Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). De accreditatie geldt voor de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) van the Avans School of International Studies (ASIS).

FIBAA-directielid Henning Dettleff overhandigde het Premium Seal onlangs aan ASIS-directeur Nies Rijnders. Dettleff sprak op de Hogeschoollaan in Breda vol lof over de prestaties van de opleiding van IBMS. “Slechts 5 procent van de accreditaties die wij uitreiken betreft een Premium Seal. Dat is al een prestatie op zich. Maar wij zijn erg onder de indruk van de Avans opleiding. Van de 50 kwaliteitscriteria die wij toetsen waren er 26 bovengemiddeld. Dat is een zeer goede beoordeling.”

ASIS-directeur Rijnders benadrukte dat de FIBAA-accreditatie voornamelijk de inhoudelijke kwaliteit van het onderwijs staaft naast de studententevredenheid. “Het is een heel mooie beloning voor vele jaren hard werk. Ik ben niet alleen blij met de accreditatie, maar ook met de hoogte van de beoordeling. Toch betekent het niet dat we nu achterover kunnen leunen. We moeten blijven werken aan kwaliteitsverbetering.”

Premium Seal
Afgelopen jaar accrediteerde FIBAA 80 onderwijsinstellingen, waarvan slechts 6 met een Premium Seal. De in Duitsland gevestigde organisatie voor kwaliteitsborging toetst de kwaliteit in het hoger onderwijs vanaf 2008. Andere Europese onderwijsinstellingen met een Premium Seal accreditatie zijn de Duitse Universiteit van Augsburg, Frankfurt School of Finance & Management en in Oostenrijk het MCI Management Center Innsbruck.

FIBAA is een Europees georiënteerd bureau voor kwaliteitszorg- en ontwikkeling in het hoger onderwijs. De organisatie richt zich op opleidingen op het gebied van management, recht, sociale wetenschappen en economie.

IBMS is een vierjarige bacheloropleiding en volledig Engelstalig. Het onderwijsprogramma richt zich onder meer op de vakken international business environment, operations management, accounting, financial management, marketing en human resource management.
[Bron: persbericht]

Op de foto v.l.n.r.: Nies Rijnders, Paul Rüpp (Voorzitter College van Bestuur Avans
Hogeschool), Henning Dettleff en Robin Pereboom. 

 

 

Deel dit artikel