23 mei 2024

Leerling Augustinianum praat met VN-comité over Rechten van het Kind

EINDHOVEN | NIEUWS | Naima Dhawtal (17), leerling in 5 vwo van het Augustinianum in Eindhoven, is uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen in de speciale Jongerendelegatie die deze week in Genève praat met het VN-comité voor de Rechten van het Kind.

Elke vijf jaar brengt het VN-comité inzake de Rechten van het Kind naar elk land ter wereld een advies uit over de stand van zaken van de Kinderrechten in dat land en hoe die verbeterd kan en moet worden. Ook Nederland is hiervoor binnenkort aan de beurt. Voordat het VN-comité tot een gegrond en uitgebreid advies kan komen, spreekt zij eerst met allerlei relevante partijen. Eén van die partijen is de NJR, de koepel van jongerenorganisaties in Nederland. Namens de NJR mag Naima samen met een aantal andere jongerenvertegenwoordigers in Genève gaan spreken over wat ze willen dat verandert, en wat ze belangrijk vinden.

De NJR over de keuze voor Naima: “Haar eindeloze inzet voor kinderrechten in onder andere de Jongerentaskforce Kindermishandeling, haar exemplarische betrokkenheid bij het Nationaal Jeugddebat en haar vermogen om de bevlogenheid en visie van jongeren zowel onder woorden te brengen als uit te stralen, maken dat zij bij uitstek geschikt is om de belangen van alle Nederlandse jongeren te behartigen bij het VN-comité inzake de Rechten van het Kind.”
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel