19 juni 2024

Ernstig geweldsincident op Strabrechtcollege

GELDROP | NIEUWS | Het Strabrechtcollege in Geldrop is opgeschrikt door een ernstig geweldsincident. Vijf leerlingen sloegen een medeleerling in het gebouw in elkaar. De leerlingen zijn als verdachte van zware mishandeling opgepakt door de politie. Aldus een melding van de politie op Twitter.

Omdat een leerling met zijn telefoon het incident heeft gefilmd verspreidde het nieuws zich via de social media razendsnel. Wat er precies speelde is nog niet helemaal duidelijk. Het slachtoffer liep ernstig letsel op, onder andere een gebroken kaak, meldt Omroep Brabant. De zender citeert ook rector Leenderd van der Deijl die zeer geschokt is door de gebeurtenissen. Hij vertelde dat hij slechts met moeite de heftige beelden van het filmpje heeft kunnen bekijken. De rector zei ook tegen Omroep Brabant dat er sprake was van een vooropgezet plan van de verdachten om hun medeleerling in elkaar te slaan. De verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud.

> Meer bij Omroep Brabant

> Lees ook Rector Van der Deijl: Onfatsoen politiek hindert school bij opvoeden leerlingen [2011]

Deel dit artikel