19 april 2024

Annemien van der Veen algemeen directeur Fioretti College

annemien_van_der_veen_fioretti_omo.jpgNIEUWS | Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft Annemien van der Veen-van der Ploeg benoemd tot algemeen directeur van het Fioretti College in Veghel. Op dit moment is zij interim-directeur MBO Groen van Terra Groningen.

Annemien van der Veen start haar nieuwe functie op 15 augustus 2016. Zij volgt Ad Machielse op die sinds 1996 aan de vereniging verbonden was en na ruim 3 jaar als algemeen directeur afscheid neemt van de school vanwege zijn pensionering. Het Fioretti College is een school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs.

Annemien van der Veen (50) heeft de afgelopen acht jaar in diverse managementfuncties binnen het hbo en mbo gewerkt. Daarvoor was zij ondernemer en mede-eigenaar van een communicatieadviesbureau. Sinds 2015 is Van der Veen, in de functie van senior consultant voor BMC, gedetacheerd als plaatsvervangend directeur op Terra MBO Groningen. Daar begeleidt zij onder meer de invoering van het regioleren. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor kwaliteitsverbetering en professionalisering van opleidingen, management en personeel binnen de school.

De afgelopen jaren was Van der Veen onder andere als interim-manager op de Haagse Hogeschool verantwoordelijk voor bestuurskunde en overheidsmanagement, international public management en management in de zorg. Daarbij hield zij zich ook bezig met het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en de positionering van de school als Unesco-school.

Tot medio 2014 was Van der Veen eveneens werkzaam in diverse communicatie-gerelateerde functies, waaronder als interim-Hoofd Communicatie en Innovatie voor het Europees Platform in 2013 en 2014. Ook was zij teamleider opleidingen International Marketing Management, International Business and Languages en Director Top Class aan de Hogeschool Utrecht/Faculteit Economie en Management.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel